Lang zal Marco leven: FIFA, taart voor Van den Brom

Reacties

Marco van Basten viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Vanuit alle hoeken van de wereld stromen de felicitaties voor een van 's werelds beste spitsen ooit binnen. Voetbal International zet de leukste, meest opvallende, grappigste en ontroerendste op een rij.

Lang zal Marco leven: FIFA, taart voor Van den Brom

• Een van de beste voetballers ooit verdient natuurlijk aandacht van het hoogste voetbalorgaan ter wereld. De FIFA wenst 'legende' Marco van Basten een fijne dag.

• Ook AZ-trainer John van den Brom wenst zijn assistent alle goeds. Al lijkt de oefenmeester vooral blij met de lekkernijen die hij deze ochtend krijgt.

• Even later stapten de twee gezamenlijk het trainingsveld op.

• Het was vanmorgen al vroeg feest voor Van Basten. Bij aankomst bij AZ kreeg hij een shirt met zijn naam en rugnummer 50 én natuurlijk de onvermijdelijke feesthoed uitgereikt. Laten we van deze gelegenheid dan ook maar gebruik maken om AZ-materiaalverzorger Paul Reus (links) te feliciteren met zijn 54ste verjaardag.

• Met zes Italiaanse landstitels, één wereldtitel met Italië, een rits Europese bekers en een handvol individuele prijzen is Franco Baresi bepaald geen lichtgewicht in het internationale voetbal te noemen. Toch is er altijd baas boven baas, accepteert ook Baresi.

• Ook zijn voormalige werkgevers zetten Van Basten vandaag in het zonnetje. Ajax herinnert eenieder nog even aan de indrukwekkende cijfers die de spits in Amsterdam kan overleggen.

• En ook namens de KNVB gelukwensen voor de ex-bondscoach én de man die Oranje de enige echte prijs ooit bezorgde.

• Een Italiaans Twitter-account blikt ter ere van de verjaardag van Van Basten terug op een verkleedpartijtje in 1989. Ter info: Il Cigno betekent De Zwaan. In Italië werd de publiekslieveling namelijk niet alleen omgedoopt tot San Marco, maar ook tot De Hollandse Zwaan (Il Cigno Olandese).

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.