Landskrona steviger aan kop in Zweden

Het gepromoveerde Landskrona BoIS blijft verbazen in de Zweedse Allsvenskan. De koploper boekte donderdag op bezoek bij regerend landskampioen Hammarby IF een knappe 2-1 zege en bouwde de voorsprong op de concurrentie uit tot drie punten.

De doelpunten van Landskrona kwamen wederom van het productieve duo Alexander Farnerud en Danijel Milovanovic. Beide spelers scoorden inmiddels al vijf keer namens de verrassende lijstaanvoerder. Voor Hammarby maakte Peter Markstedt zijn zesde doelpunt in zeven competitieduels.

Hammarby bezet na de nederlaag een teleurstellende elfde plaats op de ranglijst en wist tot dusverre pas één overwinning te behalen in acht duels.

Malmö FF ontpopt zich langzaam maar zeker als de naaste concurrent van Landskrona. De voormalige werkgever van Ajacied Zlatan Ibrahimovic won thuis met 2-1 van Halmstads BK en klom daardoor naar de tweede plaats. Voor Malmö scoorden Hans Mattisson en Peter Ijeh. Laatstgenoemde vergrootte door zijn treffer zijn leidende positie op de topscorerslijst naar negen doelpunten in zeven duels.

Bekijk hier al onze video's