Landgenoten bedreigen CL-recordhouder Raúl

Reacties

Raúl staat niet alleen op het punt zijn topscorerstitel aller tijden in de Champions League kwijt te raken aan Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, de oud-speler van Real Madrid en Schalke 04 moet ook vrezen dat zijn record van meeste duels in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal (142) nog dit seizoen van hem wordt afgenomen. Xavi en Iker Casillas volgen hun landgenoot op de voet.

Landgenoten bedreigen CL-recordhouder Raúl

De ooit zo gigantische voorsprong van Raúl is inmiddels dusdanig geslonken dat Xavi (141 wedstrijden) zijn voormalige ploeggenoot bij de Spaanse nationale ploeg woensdag in de wedstrijd van Barcelona tegen APOEL Nicosia al kan evenaren. Casillas (op foto met Xavi) speelde ook bij Real Madrid jarenlang samen met het collega-clubicoon van De Koninklijke en kan dinsdagavond tegen FC Basel zijn totaal opschroeven naar 141 CL-optredens.

Samen met de na vorig seizoen gestopte Ryan Giggs (141 duels in het hoofdtoernooi) vormen de drie Spanjaarden de topvier van de meest ervaren spelers in de Champions League-historie. Op gepaste afstand staat Clarence Seedorf (125) op de respectabele vijfde plaats, op de voet gevolgd door Paul Scholes (124) en Roberto Carlos (120).

In hun schaduw is de Club van Honderd inmiddels flink uitgebreid. Het ooit nog zo elitaire gezelschap bestaat inmiddels uit liefst 21 spelers, omdat met Víctor Valdés, Ashley Cole, Petr Cech, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Frank Lampard de afgelopen jaren zes spelers de grens van honderd CL-duels slechtten.

Tijdens deze jaargang kunnen daar andermaal vijf spelers bijkomen. Andrea Pirlo (Juventus, 98), John Terry (Chelsea, 98), Andrés Iniesta (Barcelona, 96) en Xabi Alonso (Bayern München, 94) kunnen zich al tijdens de groepsfase bij het selecte CL-gezelschap voegen, Didier Drogba (87) moet met Chelsea tot de finale reiken én in elke wedstrijd meespelen om lid te worden van de Club van Honderd.

*: dit seizoen actief in de Champions League.
*: dit seizoen actief in de Champions League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.