Lampard wil via City in topconditie naar New York

Reacties

Frank Lampard heeft zijn tijdelijke maar desondanks ronduit opmerkelijke transfer naar Manchester City afgerond. De 36-jarige Chelsea-icoon vertelt op de clubwebsite van The Citizens wel dat zijn verblijf in Manchester op huurbasis vooral bedoeld is om over een half jaar in topconditie af te reizen naar New York City FC.

Lampard wil via City in topconditie naar New York

'Dat ik me nu bij Manchester City meld is een geweldige kans voor me om op topniveau te blijven trainen en spelen om ervoor te zorgen dat ik topfit ben voor New York City FC', vertelt Lampard woensdagochtend. De Amerikaanse club gaat volgend jaar uitkomen in de Major League Soccer en is opgericht door honkbalclub New York Yankees in samenwerking met City.

Lampard kijkt na dertien jaar bij Chelsea uit naar het nieuwe hoofdstuk van zijn loopbaan, die hem verder alleen langs West Ham United en Swansea City voerde. 'Ik heb een paar geweldige dagen achter de rug en kijk enorm uit naar deze nieuwe ervaring, om een bijdrage te leveren voor Man City alvorens ik naar New York verhuis.'

Beckham
Met zijn naderende transfer naar de Amerikaanse metropool treedt Lampard in de voetsporen van andere voormalige Europese topspelers die de laatste jaren de grote oversteek maakten. Zijn landgenoot David Beckham (LA Galaxy) is wellicht nog het meest sprekende voorbeeld, maar ook Thierry Henry (New York Red Bulls) en David Villa, toekomstig ploeggenoot van Lampard, kozen voor de VS.

Manuel Pellegrini, manager van The Citizens, denkt dat New York City met Lampard 'een fantastische speler' heeft vastgelegd. 'Ik ben blij dat we hem hier tijdens de eerste seizoenshelft bij onze groep hebben en dat we hem kunnen helpen om zich voor te bereiden op zijn nieuwe uitdaging. Frank is een middenvelder van wereldklasse, voor alle partijen is dit daarom een geweldige mogelijkheid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.