Lampard vervult markante rol bij weerzien met Chelsea

Tegen tien spelers van Manchester City heeft Chelsea de overwinning uit handen gegeven. Uitgerekend Chelsea-icoon Frank Lampard, die op huurbasis bij City speelt, bepaalde de eindstand op 1-1. Everton verloor van Crystal Palace.

Manchester City - Chelsea 1-1
Het duel tussen de twee Engelse zwaargewichten werd in de eerste helft vooral gekenmerkt door strijd. Beide partijen vochten voor elke centimeter, wat stevige duels opleverde. Met name de clashes tussen Diego Costa en Vincent Kompany waren spectaculair. Geen van beide partijen was in de eerste helft bij machte het initiatief naar zich toe te trekken.

Na de pauze werd City wat sterker, hoewel grote kansen nog steeds uitbleven doordat Chelsea, dat als enige nog zonder puntenverlies was, uitstekend verdedigde. Een rode kaart voor Pablo Zabaleta in de 67ste minuut (tweemaal geel) deed de kansen van de thuisploeg echter geen goed. Sterker nog: de wedstrijd kantelde erdoor en vier minuten na de verbanning van Zabaleta opende Chelsea de score. André Schürrle bekroonde bij de tweede paal een prachtige counter op aangeven van Eden Hazard.

In de poging de score om te buigen kwam uitgerekend Chelsea-icoon Frank Lampard in het veld bij City. In een scenario dat de stoutste verwachtingen overtrof, was het Lampard die vijf minuten voor het einde de 1-1 op het scorebord bracht, even nadat Diego Costa namens Chelsea tegen de paal had geschoten. Dat zijn optreden tegen zijn oude club Lampard duidelijk roerde bleek toen hij het doelpunt weigerde te vieren.

Door het gelijkspel laat Chelsea voor het eerst dit seizoen punten liggen. Met dertien punten uit vijf duels voeren The Blues nog wel de ranglijst aan. City staat met acht punten zesde.

Everton - Crystal Palace 2-3
Juist in het seizoen waarin Everton hoopte aan te haken bij de kopgroep, vergaat het The Toffees slecht. In eigen huis werd het elftal van Roberto Martínez te kijk gezet door Crystal Palace. Via Romelu Lukaku kwam Everton nog wel op voorsprong, maar doelpunten van Mile Jedinak, Fraizer Campbell en Yannick Bolasie bezorgden de overwinning aan de club uit Zuid-Londen, ondanks de aansluitingstreffer van Leighton Baines.

Fraizer Campbell (links) in duel met Phil Jagielka.

Het is de allereerste zege van het seizoen voor Palace, dat de laatste plaats overdoet aan Newcastle United en aansluit bij de middenmoot. Net als Everton hebben de Londenaren vijf punten.