Lampard maakt seizoen af bij City

Reacties

Manchester City kan ook in de tweede seizoenshelft rekenen op Frank Lampard. De 36-jarige middenvelder werd in eerste instantie tot en met 31 december gehuurd van New York City, maar de huurovereenkomst is verlengd tot het einde van dit seizoen.

Lampard maakt seizoen af bij City

De Engelse topclub kan op nieuwjaarsdag tegen Sunderland gewoon een beroep doen op Lampard, dit seizoen al goed voor vier competitietreffers. Hierdoor mist de 106-voudig Engels international wel de eerste maanden in de Major League Soccer.

Afgelopen zomer kwam er een einde aan een jarenlange samenwerking tussen Lampard en Chelsea. Liefst dertien seizoenen speelde Lampard in het shirt van The Blues, waarmee hij drie keer kampioen van Engeland werd en de Champions League won. Saillant detail: Lampard maakt het seizoen af bij de grootste concurrent van Chelsea om de titel. De Londenaren staan aan kop, gevolgd op drie punten door City.

Overstap
Claudio Reyna, technisch directeur van New York City, gaat er vanuit dat Lampard na dit seizoen wel definitief overstapt naar de Amerikaanse competitie. 'Hij wil heel graag voor New York spelen als zijn taak in Engeland erop zit', aldus Reyna. 'Wanneer hij bij ons aankomt, kan hij meteen als een vaste basisspeler spelen, aangezien hij op het hoogste niveau is blijven voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.