'Lampard is mijn held, mooi dat ik zijn strafschop stopte'

Manchester City-doelman Joe Hart haalde kort na rust Demba Ba neer in zijn strafschopgebied. Tot grote vreugde van de keeper wist hij de penalty van Frank Lampard te stoppen.

Na afloop liet Hart weten dat het een speciale middag voor hem was. 'Lamps is één van mijn grote helden, geweldig mooi dat ik zijn strafschop stopte', glunderde Hart na afloop. 'Ik gaf de strafschop zelf weg, dus ik was het ook aan mezelf verplicht om de strafschop te pakken.'

De cruciale redding van Hart was de basis voor de uiteindelijke overwinning van Manchester City (2-0). 'Maar als Chelsea de strafschop had benut, dan hadden we nog veertig minuten te gaan om alles recht te zetten', stelde Manchester City-manager Roberto Mancini.

De Italiaan gaf enkele weken geleden nog aan dat de titelstrijd was gestreden. Maar na de zege tegen Chelsea was hij van gedachten veranderd. 'We kunnen niet denken dat het kampioenschap al is gespeeld met nog elf wedstrijden te gaan.'

ChelseaRafael Benítez zag dat zijn ploeg geen vuist kon maken. 'De strafschop was een cruciaal moment. Hij werd goed ingeschoten, maar ook knap gehouden. Tien minuten later scoorden ze. We speelden weliswaar niet zo goed als we wilden, maar als we die strafschop hadden benut had de wedstrijd volledig op zijn kop kunnen staan.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.