Lamlendig PSV komt goed weg tegen laagvlieger VVV

PSV heeft na elf Eredivisiewedstrijden met tegentreffers geen doelpunt geïncasseerd. Dat was tegen VVV-Venlo van cruciaal belang, aangezien de Eindhovenaren aanvallend opnieuw een zwakke indruk maakten. PSV won de wedstrijd met 2-0.

Na tien minuten zat PSV op rozen en zag het er naar uit dat het een gemakkelijke avond werd in Eindhoven. Een slimme pass van Jeremain Lens, die de geschorste Dries Mertens verving, kwam bij Tim Matavz terecht. De aanvaller schoot beheerst in de bovenhoek. Na de treffer van de Sloveen creëerde PSV echter niet veel kansen meer.

VVV mocht zelfs proberen om de stand gelijk te trekken. Met name in het begin van de tweede helft kregen de Limburgers veel tijd en ruimte om een doelpunt te maken. Uche Nwofor was het dichtste bij een doelpunt voor de formatie van trainer Ton Lokhoff, maar de Nigeriaan schoot naast.

De bevrijding voor PSV leek in de zeventigste minuut te komen, toen Ola Toivonen vanaf elf meter aan mocht leggen. Een overtreding van Ismo Vorstermans op Lens resulteerde in een strafschop. De Zweed schoot echter hard over, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

VVV slaagde er door gebrek aan kwaliteit niet in te profiteren van het zwakke spel van PSV. Uiteindelijk zorgde de voor Matavz ingevallen Memphis Depay voor opluchting door de 2-0 aan te laten tekenen.

VVV blijft op de zestiende plaats staan. PSV blijft gedeeld vierde met Heerenveen. Foto: VI Images