Lamela flikte zijn Rabona-kunstje al eerder

Reacties

De Argentijn Erik Lamela baarde donderdagavond opzien in het Europa League-duel met Asteras Tripolis. Door doel te treffen met een schitterende Rabona, de bal vanachter het standbeen langs te schieten, droeg hij bij aan de 5-1 zege van Tottenham Hotspur. Het maken van dergelijke doelpunten blijkt een handelsmerk van Lamela.

Lamela flikte zijn Rabona-kunstje al eerder

Na 29 minuten viel de bal een meter buiten het zestienmetergebied voor de voeten van Lamela en enkele seconden later mochten de fans van Spurs juichen om de schitterende goal. Later zou de Argentijn met een andere fraaie goal nogmaals de handen op elkaar krijgen. Omdat Harry Kane ook drie keer scoorde, werd Asteras uiteindelijk met 5-1 verslagen. Daardoor is Tottenham nu de gedeelde koploper met Besiktas in Groep C.

Tottenham-verdediger Jan Vertonghen was in ieder geval duidelijk over de goal van Lamela. 'Ik kon het niet geloven. In de minuten na die goal zat ik nog steeds met mijn hoofd bij zijn actie. Ik denk dat de Puskas Award al vergeven is', refereerde hij aan de prijs voor mooiste goal van het jaar in het wereldwijde voetbal.

Bekijk hier hoe Lamela in de jeugd van River Plate ook al eens doel trof met een Rabona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.