Lambert blijft strijdvaardig: 'Ik zal zeker niet opstappen'

Paul Lambert hoopt ondanks de dramatische resultaten aan te blijven als coach van Aston Villa. Drie dagen na de uitschakeling in de halve finales van het toernooi om de League Cup tegen Bradford City (League Two) verliet de ploeg van aanvoerder Ron Vlaar ook de FA Cup door een nederlaag tegen een lager geklasseerde club. Vrijdag was Championship-club Millwall met 2-1 te sterk.

Lambert blijft strijdvaardig: 'Ik zal zeker niet opstappen'

Vanwege de twee uitschakelingen en de zeer teleurstellende resultaten in de Premier League, Villa is met de zeventiende plaats niet vrij van degradatiestress, is de druk op Lambert naar grote hoogten gestegen.

'Maar ik wil niet zomaar afhaken', vertelt Lambert strijdvaardig. 'Zelf zal ik nooit de handdoek werpen. Helaas hebben we tegen Millwall weer een goal tegen gekregen uit een standaardsituatie. Een verliespartij hebben wij niet verdiend; een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest.'

'We moeten nu gewoon zo hard mogelijk werken', komt Lambert met de clichématige remedie in tijden van slechte prestaties. 'Ik zal er in ieder geval alles aan doen om deze situatie te verbeteren.'

Deze week brak Vlaar nog een lans voor zijn trainer. In de ogen van de voormalige Feyenoorder zijn de slechte resultaten niet toe te schrijven aan de manager. Bij Villa staan ook Karim El Ahmadi en Brett Holman onder contract. Of het clubbestuur de mening van Vlaar deelt, zal in de komende dagen blijken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen