Lahoz fluit Oranje in Turkije, Makkelie naar Portugal

Reacties

Het Nederlands elftal krijgt zondag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije te maken met een Spaanse scheidsrechter: de 38-jarige António Mateu Lahoz. Ook Danny Makkelie wacht een fraai affiche.

Lahoz fluit Oranje in Turkije, Makkelie naar Portugal

Nederland speelt donderdagavond in Amsterdam eerst tegen IJsland, waarna zondag een reisje naar Turkije wacht. Daar krijgt het dus te maken met Lahoz. De Spaanse arbiter floot onlangs ook al het Champions League-voorrondeduel tussen Club Brugge en het Manchester United van de Oranje-internationals Daley Blind en Memphis Depay. De Engelsen wonnen met 0-4.

In 2012 leidde Lahoz ook het duel in de voorronde van de Europa League tussen Lokomotiv Plovdiv en Vitesse (4-4). Het Nederlands elftal floot hij nog nooit.

Makkelie
Voor Danny Makkelie staat vrijdag eveneens een mooie wedstrijd op het programma. Na zijn eerdere aanstelling voor het WK Onder-17 in Chili is hij nu aangewezen om het oefenduel tussen Portugal en Frankrijk in goede banen te leiden. De arbiter uit Dordrecht wordt geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Als vierde man zal Joost van Zuilen acteren, Kevin Blom en Jochem Kamphuis zijn vijfde en zesde official.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.