Lagerbäck na stunt: 'Mandela is een held, ik niet'

Reacties

Door een 0-0 gelijkspel tegen Kazachstan gaat IJsland voor het eerst in de historie naar een groot toernooi. Bondscoach Lars Lagerbäck wilde ondanks de verrassende kwalificatie voor het EK 2016 evenwel niets weten van een heldenstatus.

Lagerbäck na stunt: 'Mandela is een held, ik niet'

Nadat IJsland donderdag al had gewonnen van Nederland (0-1) was een punt in eigen huis zondagavond genoeg voor rechtstreekse kwalificatie. 'Toen we ons met Zweden kwalificeerden voor een groot toernooi was dat al een prima prestatie, maar dit is wel extra speciaal', sprak de geboren Zweed zondagavond tegenover IJslandse media.

'Overal in IJsland voel je hoe trots de mensen zijn', ging hij verder. 'Iemand zei me laatst dat het net een sprookje is. Misschien wel, maar dit is ook gewoon het resultaat van het harde werken van heel veel mensen. Fantastisch, we kunnen onze plannen voor volgend jaar zomer gaan maken', blikte Lagerbäck vooruit.

Tot slot weigerde hij de status van held in ontvangst te nemen. 'Mensen schrijven nu dat ik een held ben, dat ik president moet worden en dat we een wonder hebben verricht. Ik wil mezelf geen held noemen. Martin Luther King, Nelson Mandela: dát soort mannen zijn helden. Maar desalniettemin blijf ik erbij dat we een aardige prestatie hebben neergezet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.