media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Labyad verkiest Lissabon boven Turkse middenmoter

Labyad verkiest Lissabon boven  Turkse middenmoter

Zakarya Labyad verkiest een langer verblijf bij Sporting Lissabon vooralsnog boven een voortzetting van zijn carrière in Turkije. Middenmoter Eskisehirspor toonde belangstelling, maar de twintigjarige ex-PSV'er is vastberaden terug te keren naar Nederland.

Labyad verblijft momenteel in Marokko om zich met de nationale ploeg voor te bereiden op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust van aanstaande vrijdag. 'Daar concentreer ik me nu op', zegt de aanvallende middenvelder in gesprek met Voetbal International. 'Daarna ga ik met Sporting praten over mijn toekomst.'

Labyad forceerde een jaar geleden een transfer van PSV naar Sporting, maar liet onlangs weten spijt te hebben van die beslissing en het liefst weer in Nederland te willen voetballen. Eerst PSV en later Ajax gingen echter niet direct in op die open sollicitatie.

Voor Labyad rest nu zijn situatie bij Sporting op te lossen. Het salaris waar hij een jaar geleden voor tekende hangt nu als een molensteen om de nek van de Portugese grootmacht, die in financiële nood verkeert en daarom al een heel elftal spelers liet vertrekken.

Zo stapten Stijn Schaars en Santiago Arias over naar PSV en kwamen Khalid Boulahrouz en Oguchi Onyewu (ex-FC Twente) ontbinding van hun contract overeen. Bovendien incasseerde de club ruim dertig miljoen euro aan transfersommen voor onder anderen Ricky van Wolfswinkel (Norwich City), Tiago Ilori (Liverpool) en Armindo Bruma (Galatasaray).

Ook voor Labyad hoopt Sporting geld te vangen, maar nu alleen de Turkse transfermarkt nog tot 6 september is geopend lijkt die kans klein. Beide partijen gaan daarom binnenkort met elkaar om tafel. Mogelijk moet Labyad net als enkele ploeggenoten akkoord gaan met een salarisverlaging om perspectief te houden in de hoofdstad van Portugal.

Thijs Slegers

Verslaggever Voetbal International. Volgt PSV, Jong PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport

@thijsslegers

Laatste nieuws