Labyad is de tel kwijt: 'Je ziet dat Ajax fouten maakt'

Reacties

Zakaria Labyad kon na afloop maar moeilijk woorden vinden voor de 4-0 zege van Vitesse bij Ajax. De aanvaller luisterde zijn eerste basisplaats sinds 20 september op met een schitterende treffer.

Labyad is de tel kwijt: 'Je ziet dat Ajax fouten maakt'

'We hebben Ajax vanaf minuut één onder druk willen zetten', stelt de aanvaller in gesprek met FOX Sports. 'Dat hebben we vanaf het begin fantastisch gedaan. We maakten snel de 0-1. Hoeveel stond het bij rust; 0-2, 0-3, ik weet het echt niet meer...', zo luidt het veelzeggende commentaar.

'Je ziet dat Ajax achterin een paar fouten maakt en daar profiteren wij van', vervolgt Labyad, die zelf op schitterende wijze de 0-2 voor zijn rekening nam. 'Klaassen kopte de bal slecht terug en ik zag dat de keeper ver voor zijn goal stond. Met deze ballen, dan vliegen ze alle kanten op. Hij zat er fantastisch in.'

Voor het eerst in maanden stond Labyad in de basis bij de Arnhemmers. 'Sinds december ben ik weer topfit. De trainer heeft me de kans gegeven en ik had ook eigenlijk geen last meer. Daar ben ik heel blij mee.'

Bertrand Traore was met twee goals eveneens een van de gevierde mensen bij Vitesse. 'Dit was onze beste prestatie van het seizoen', aldus de Chelsea-huurling na afloop. 'Er is de laatste weken bij ons een stijgende lijn te zien. Ik vind dat we dat vandaag weer hebben gezien. We hebben keihard gevochten voor elkaar', aldus de in de spits geposteerde aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.