Laatste training Oranje, kraker tussen WK-grootmachten

Reacties

Het is dinsdag 8 juli. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Laatste training Oranje, kraker tussen WK-grootmachten

Oranje
Het Nederlands elftal werkt dinsdag de afsluitende training in aanloop naar de halve finale tegen Argentinië af in het Estádio Municipal Paulo Machado de Carvalho. Een gedeelte van die oefensessie is openbaar voor de fans en media. Na de laatste training geeft Louis van Gaal een persconferentie.

Brazilië - Duitsland (22.00 uur, Belo Horizonte)
Gastland Brazilie en Duitsland strijden voor een plaats in de WK-finale. Een kraker van jewelste. Blijkt uit ook het rijke verleden van beide voetbalgrootmachten. Brazilië is met vijf wereldbekers recordhouder. Duitsland werd in het verleden drie keer wereldkampioen en was vier keer verliezend finalist. Één keer gebeurde dat tegen de Brazilianen. Tijdens de WK-finale op 30 juni 2002 in Japan. Brazilië won dankzij een keepersfout van Oliver Kahn en twee treffers van Ronaldo, de voormalige spits van onder meer PSV, Barcelona en Real Madrid. Dat was overigens de enige keer dat beide landen elkaar troffen tijdens een WK.

De statistieken tussen de meest ervaren WK-landen zijn duidelijk in het voordeel van De Goddelijke Kanaries. Duitsland (104 WK-duels) en Brazilië (102 WK-duels) namen het 21 keer tegen elkaar op. Twaalf keer stapten de Brazilianen als winnaar het veld af, terwijl de Duitsers slechts vier keer wisten te winnen. In Belo Horinzonte hoopt Duitsland na 1990 weer een gooi te doen naar de wereldtitel. Voor de Brazilianen is het twaalf jaar geleden dat het een WK won. De winnaar van deze kraker neemt het zondag 13 juli op tegen de winnaar van het halve finale-duel tussen Nederland en Argentinië.

VI Oranje
Er is dinsdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen en bespreken de WK-actualiteit met twee gasten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.