Laat herstel Liverpool in chaotisch duel met Blackburn

Liverpool heeft op bezoek bij Blackburn Rovers een zwaarbevochten overwinning geboekt: 2-3. Andy Carroll (foto) zorgde in blessuretijd voor de bevrijdende, winnende treffer. De enerverende wedstrijd kende met name voor rust een chaotisch verloop.

Vooral de tumultueuze eerste helft was het aanzien meer dan waard. Na twee snelle doelpunten van Maximiliano Rodríguez leken The Reds, waar Dirk Kuijt en Luis Suarez op de bank zaten, aanvankelijk al na een kwartier spelen op rozen te zitten.

Echter, niets bleek minder waar. De bezoekers riepen de rampspoed over zichzelf af en verdediger John Flanagan was de aanstichter van al het leed: Flanagan dwong doelman Alexander Doni met een te korte terugspeelbal tot een overtreding op Junior Hoilett, hetgeen een rode kaart en een penalty tot gevolg had.

Coach Dalglish reageerde door Flanagan van het veld te halen ten faveure van reserve-doelman Bradley Jones. Deze keerde vervolgens in zijn allereerste Premier League-optreden namens Liverpool de strafschop van Yakubu Aiyegbeni.

Even later maakte Yakubu zijn fout goed door alsnog voor de aansluitingstreffer te tekenen. Na een uur spelen werd het nog erger voor Liverpool toen Jones zich in het strafschopgebied onhandig vergreep aan Yakubu. De arbiter van dienst was mild door de sluitpost met geel te bestraffen, maar Yakubu benutte vervolgens wél de penalty: 2-2.

Daar bleef het lange tijd bij. Maar Andy Carroll besliste anders. De sterke spits zorgde in de blessuretijd van de wedstrijd met een kopbal op aangeven van Daniel Agger voor de 2-3.

Liverpool blijft ondanks de overwinning een marginale rol spelen in de Premier League. De ploeg heeft alle hoop gevestigd op het toernooi om de FA-Cup, waarin het in de halve finale staat en speelt tegen Everton. Foto: VI Images