Laat doelpunt Messi levert schamel punt op voor Barça

Barcelona is er niet in geslaagd om grip te houden op koploper Real Madrid. Tegen Athletic de Bilbao werden de punten in de laatste minuut gedeeld: 2-2. Daardoor bedraagt de achterstand op Real momenteel drie punten.

Al snel werd duidelijk dat het een lastige avond voor Barça ging worden. Markel Susaeta zette goed door aan de linkerkant en gaf de bal mee aan Ander Herrera. Met een feilloos schot zette hij de Basken op voorsprong.

Vier minuten later trok Barcelona de stand gelijk. Een voorzet op maat van Éric Abidal eindigde op het hoofd van Cesc Fabregas. Vervolgens bleef het lang gelijk in Bilbao. Barcelona oogde niet zo soeverein als het normaliter doet en gaf de thuisploeg kansen om op voorsprong te komen.

Die voorsprong voor Bilbao werd uiteindelijk gerealiseerd. Weliswaar op zeer knullige wijze. Abidal probeerde de bal in het zestienmetergebied weg te werken maar plaatste de bal op Gerard Piqué, die het speeltuig vervolgens achter doelman Victor Valdés zag rollen.

Pas na de achterstand werd Barcelona gretiger en ging de ploeg van Pep Guardiola vol op de aanval. Barcelona verloor sinds 30 april 2011 geen competitiewedstrijd meer en liet duidelijk merken ook deze wedstrijd niet als verliezer te willen afsluiten. In de blessuretijd redde Lionel Messi een punt voor Barcelona. Van chaos in de Bilbao-defensie kon de Argentijn optimaal profiteren: 2-2. Foto: VI Images