La Liga vindt oplossing voor Spaans promotieprobleem

Reacties

De clubs in de Segunda División van Spanje weten waar ze aan toe zijn wat betreft promotievoetbal. De competitieorganisator heeft het schema van de play-offs bekendgemaakt, alsmede de datum van de laatste competitiewedstrijd die nog afgewerkt moet worden.

La Liga vindt oplossing voor Spaans promotieprobleem
© Pro Shots

Deportivo La Coruña en Fuenlabrada hadden oorspronkelijk op 20 juli tegenover elkaar moeten staan tijdens de laatste speelronde op het tweede niveau in Spanje. Laatstgenoemde club kreeg voor de wedstrijd echter te maken met liefst 28 coronabesmettingen en kon de wedstrijd daardoor niet afwerken.

Omdat Fuenlabrada nog uitzicht heeft op een plek bij de eerste zes van de Segunda División, moest La Liga wel een besluit nemen. De nummer drie tot en met zes mogen immers strijden voor een plek op het hoogste niveau. Inmiddels is besloten om de wedstrijd op 5 augustus in te halen, daarna kunnen de play-offs om promotie van start gaan. De wedstrijden in de eerste ronde worden op 13 en 16 augustus gespeeld, de finale op 20 en 23 augustus.

Voor Deportivo La Coruña zal de inhaalwedstrijd niet heel veel verschil maken, de club is op basis van onderling resultaat met Ponferradina al gedegradeerd. Zo speelt de kampioen van 2000 volgend seizoen op het derde niveau.

Fuenlabrada is bij winst op Deportivo zeker van een plek in de play-offs, dat zou dan ten koste gaan van nummer zes Elche. Real Zaragoza, Almería en Girona zijn al wel zeker van promotievoetbal. Huesca en Cádiz promoveren rechtstreeks naar La Liga.

Het statement van de competitieorganisator komt een half uur na een opmerkelijk statement van Espanyol, dat alle degradaties nietig wil laten verklaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.