La Liga dreigt deel van Espanyol-stadion te sluiten na racisme-ophef

Reacties

Het duel met Athletic Bilbao kan voor Espanyol weleens een heel vervelend staartje gaan krijgen. La Liga heeft de pijlen namelijk gericht op de Catalaanse club, die afgelopen weekend behoorlijk negatief in het nieuws kwam.

La Liga dreigt deel van Espanyol-stadion te sluiten na racisme-ophef
© Pro Shots
Espanyol
Espanyol
1 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Na afloop van het duel Espanyol - Athletic Bilbao (1-1) in het Estadi Cornellà-El Prat liet Bilbao-aanvaller Williams weten dat hij racistisch werd bejegend door fans van de thuisploeg. Het incident vond plaats nadat de aanvaller van de Basken in de 69ste minuut werd gewisseld en achter een van de doelen door liep. Achter dat bewuste doel zit de harde kern van de Catalaanse club.

'Ik ga hier weg met een triest gevoel. Niet alleen vanwege het gelijkspel, maar ook vanwege racistische beledigingen', meldde Williams na afloop. 'Ik heb het over iets dat geen enkele speler wil horen.' Later liet Williams ook op Twitter van zich horen. 'Dit moet stoppen.'

Als het aan de competitie-organisatie ligt, moet Espanyol dan ook boeten voor het voorval. Volgens Marca gaat La Liga bij de Spaanse voetbalbond een voorstel neerleggen: een deel van het stadion van de Catalanen zou voor nog onbepaalde tijd moeten worden gesloten. Er is nog geen officiële straf uitgedeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.