Kwartet tegen Dordrecht unicum voor RBC'er Ars

Sjoerd Ars heeft zichzelf in de geschiedenisboeken van de Jupiler League gespeeld. De aanvaller van RBC evenaarde tegen FC Dordrecht met drie goals binnen vijf minuten een record uit 2006.

Marcel van der Sloot scoorde op 6 oktober van dat jaar tijdens TOP Oss-AGOVV Apeldoorn (5-2) eveneens drie keer in het tijdsbestek van vijf minuten. Tijdens dat duel was Van der Sloot net als Ars vier keer trefzeker, wat overigens geen record in de Jupiler League betekent.

Ügur Yildirim was op 23 mei 2003 namelijk liefst zes keer trefzeker tijdens de door Go Ahead Eagles met 10-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Namens die club wist Rick Platvoet op 9 november 2002 vijf keer te scoren tegen Heracles Almelo.

Ars had in zijn loopbaan nog nooit meer dan twee keer in één competitieduel gescoord, maar tegen Dordrecht had hij er zelfs bijna vijf in liggen. In de 79ste minuut miste de aanvaller nog een strafschop. Dat was overigens de derde gemiste penalty op rij voor de 25-jarige spits.