Kwartet Nederlanders succesvol in Armenië, Ubbink blinkt uit

In de eerste voorronde van de Europa League deden de clubs uit Slowakije met Nederlandse inbreng goede zaken. Slovan Bratislava en AS Trencín staan al met anderhalf been in de volgende ronde.

Pyunik Erevan FC - Slovan Bratislava 1-4
Met liefst drie Nederlanders in de basis ging Slovan Bratislava, vorig seizoen tweede in de Fortuna Liga, op bezoek bij Pyunik Erevan FC. Joeri de Kamps, Ruben Ligeon en Mitchell Schet speelden vanaf het eerste fluitsignaal, terwijl Lesly de Sa laatstgenoemde na een uur mocht aflossen. Het stond op dat moment nog 1-1, maar in het laatste half uur liepen de bezoekers in Armenië uit naar een 1-4 overwinning.

AS Trencín - FC Torpedo Kutaisi 5-1
Het uit Georgië afkomstige FC Torpedo Kutaisi kwam na tien minuten verrassend op voorsprong tijdens het uitduel met AS Trencín door een treffer van Giorgi Guruli, maar nog voor rust had de thuisclub de achterstand omgebogen in een voorsprong. Desley Ubbink was de aangever bij de gelijkmaker en drie minuten voor tijd verzorgde hij ook de assist bij het zesde en laatste doelpunt van de avond.