Kwaliteitsarm Chelsea niet langs Wycombe

Ruim een week geleden foeterde José Mourinho dat Chelsea kwaliteit mist. De woorden van de Portugese coach werden bevestigd tijdens de halve finale van het toernooi om de League Cup. Vierdedivisionist Wycombe Wanderers sleepte een gelijkspel uit het vuur: 1-1.

Kwaliteitsarm Chelsea niet langs Wycombe

Michael Ballack en Salomon Kalou waren twee van de spelers waarover Mourinho zijn teleurstelling uitsprak. Volgens de coach hadden zij moeite om zich aan te passen aan het Engelse voetbal. Tegen het opportunistische Wycombe werd dat eens te meer duidelijk. Ballack sneeuwde onder op het middenveld en Kalou was vrijwel onzichtbaar als centrale aanvaller.

De oud-Feyenoorder stond wel aan de basis van de 1-0 voorsprong voor Chelsea. Op aangeven van Kalou kon Wayne Bridge (foto) alleen op het doel van Wycombe afstormen en de verdediger schoot de bal met een boog over de uitkomende doelman Ricardo Batista.

De goal kwam voort uit een van de sporadische momenten dat Chelsea gevaarlijk werd. In de tweede helft kreeg de Londense ploeg zelfs helemaal geen kans. En dat terwijl er met onder meer Ballack, Mickaël Essien en Claude Makélélé toch erkende sterren op het veld stonden.

Wycombe bleek onvermoeibaar en kreeg een kwartier voor tijd de beloning. Na doorkoppen van aanvoerder Tommy Mooney tekende Jermaine Easter de gelijkmaker aan en reist Wycombe met perspectief af naar Stamford Bridge voor de terugwedstrijd op 23 januari in Londen.

Bekijk hier al onze video's