Kwalificatieduels van toplanden te zien op Sport1

Sport1 heeft de uitzendrechten verworven van de EK- en WK-kwalificatieduels voor EURO 2016 en het WK 2018. De betaalzender zal per speelronde, verspreid over drie speeldagen, meerdere wedstrijden rechtstreeks uitzenden.

Kwalificatieduels van toplanden te zien op Sport1

Dit betekent dat de zender tot en met 2018 liefst 230 wedstrijden live brengt. Sport1 zal vooral de live duels van de toplanden Spanje, Duitsland, Engeland en Italië uitzenden.

De NOS is de exclusieve rechtenhouder van de kwalificatiewedstrijden van Oranje, alsmede die van de eindronde. Sport1 zal alle wedstrijden van het Nederlands Elftal in samenvatting laten zien en zijn ook van alle andere wedstrijden de hoogtepunten in een apart samenvattingsprogramma te bekijken.

De kwalificatieduels voor het Europees kampioenschap voetbal, dat in 2016 in Frankrijk wordt gespeeld, beginnen in september 2014.

Will Moerer, vice-president van Sport1: 'Op voetbalgebied was dit het belangrijkste rechtenpakket dat op de markt was. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om in deze sterk concurrerende markt juist deze rechten te verwerven. De komende jaren blijven we met de Spaanse Primera División, de Duitse Bundesliga en de UEFA Champions League wekelijks topvoetbal uitzenden op Sport1. Eerder slaagden we erin om ook de rechten voor de Copa América in 2015 te verkrijgen en nu voegen we dus dit voetbalpakket toe.'

Foto: Mario Balotelli en Jérôme Boateng namens Italië en Duitsland in actie.

Bekijk hier al onze video's