Kwalificatieduel Senegal-Ivoorkust gestaakt na rellen

Het duel tussen Senegal en Ivoorkust is voortijdig gestaakt. De arbitrage achtte het een kwartier voor tijd bij een 0-2 stand niet meer verantwoord om de wedstrijd uit te spelen na rellen op de tribunes.

Kwalificatieduel Senegal-Ivoorkust gestaakt na rellen

In Senegal wist Ivoorkust na rust het verschil te maken. Tweemaal was het Didier Drogba die trefzeker was. Na zijn laatste doelpunt werd de sfeer grimmig in het stadion. Supporters gooiden projectielen op het veld, vlaggen werden in brand gestoken en er ontstonden meerdere brandhaarden op de tribunes.

Voor de scheidsrechter reden om de wedstrijd in eerste instantie stil te leggen, om deze even later definitief te staken. De spelers van beide ploegen en de supporters van Ivoorkust werden door de Senegalese autoriteiten richting de middencirkel gestuurd, omdat hun veiligheid op de tribunes niet meer kon worden gegarandeerd. Nadat de wedstrijd definitief werd gestaakt, werden de spelers van beide ploegen door de politie naar de kleedkamers geëscorteerd.

Omdat de wedstrijd niet is uitgespeeld, is het vooralsnog onduidelijk wat er met de 0-2 tussenstand zal gebeuren. De kans is groot dat de Afrikaanse voetbalbond de uitslag omzet in een reglementaire 0-3 overwinning voor Ivoorkust. Het eerste duel tussen de twee landen eindigde al in een 4-2 overwinning voor de Ivorianen. De winnaar van de tweestrijd kwalificeert zich voor de eindronde van het toernooi om de Afrika Cup.

In 2008 gebeurde al hetzelfde, toen Senegal zich (ten koste van Gambia) niet wist te kwalificeren voor de Afrika Cup 2009. Ook toen ontstonden er rellen tijdens de wedstrijd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's