Kwakkelend Sparta weet niet te winnen bij MVV

Sparta Rotterdam is op bezoek bij MVV tegen de vijfde seizoensnederlaag aangelopen (3-1). De Rotterdammers lijken af te haken in de titelstrijd.

Lance Voorjans bracht de thuisploeg al na twintig minuten spelen op voorsprong. Het was een veeg voorteken voor de kwakkelende ploeg van trainer Jan Everse. Sparta kwam op slag van rust nog wel op gelijke hoogte door een treffer van de jonge Joey Godee, maar tot veel meer waren de Rotterdammers niet in staat.

Sterker nog, in het laatste kwartier van de wedstrijd liep MVV door doelpunten van Marco Ingrao en Tom Daemen nog uit naar een riante overwinning. MVV, dat met acht minpunten aan de competitie begon, verschaft zichzelf een beetje lucht met de driepunter en wipt over Almere City FC heen naar plaats zestien.

Sparta blijft staan op plaats zeven met 23 punten uit zeventien duels. De achterstand op koploper FC Zwolle is al veertien punten.

Overige duels:Telstar-Helmond Sport 0-2FC Eindhoven-FC Emmen 1-1FC Dordrecht-RBC Roosendaal 1-1 Foto: VI Images