Kwakkelend Leipzig krijgt Dortmund niet op de knieën

Borussia Dortmund heeft zaterdag verzuimd om de tweede plaats in de Bundesliga weer over te nemen van Schalke 04. Op bezoek bij RB Leipzig eindigde het in 1-1 en daar zal vooral de thuisploeg van hebben gebaald.

Het na de nederlagen tegen hekkensluiter 1. FC Köln (1-2) en Eintracht Frankfurt (2-1) getergde Leipzig sloeg na een half uur genadeloos toe via Jean-Kévin Augustin, die een fraaie steekpass van Naby Keïta binnenwerkte. Lang kon de thuisploeg niet van het doelpunt genieten, want Marco Reus zorgde negen minuten later al voor de gelijkmaker van Dortmund. Hij kreeg de bal van Mahmoud Dahoud, omspeelde doelman Péter Gulácsi en scoorde: 1-1.

In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de betere partij en kwam Dortmund na ruim een uur goed weg. Marcel Sabitzer zette een sprint in en haalde uit, maar zijn poging werd geblokt. Aan de andere kant loste Dortmund na rust geen enkel schot op doel meer, waardoor de bezoekers waarschijnlijk het meest gelukkig waren met het gelijkspel.

Beide ploegen hebben eigenlijk niet veel aan een punt. Dortmund heeft nu net als Eintracht Frankfurt 42 punten en staat op de derde plaats, terwijl Leipzig zesde blijft met 39 punten en een gat van drie punten met de Champions League-plekken. De teams komen aanstaande donderdag allebei in actie in de achtste finale van de Europa League. Dortmund ontvangt Red Bull Salzburg, Leipzig speelt thuis tegen Zenit Sint-Petersburg.