Kwakkelend Inter laat in Bergamo opnieuw punten liggen

Internazionale is de weg na een sterke seizoenstart even kwijt. De streekderby tegen Atalanta leverde opnieuw geen zege op (1-1). Tot overmaat van ramp viel doelman Samir Handanovic (foto) geblesseerd uit.

Kwakkelend Inter laat in Bergamo opnieuw punten liggen

Inter verloor in de Italiaanse Serie A al liefst zeven punten tijdens de afgelopen vier duels en gaf ook in de traditioneel lastige Derby van Lomardije niet thuis. De kwakkelende Nerazzurri wonnen voor het laatst in Bergamo in april 2008 en gingen vorig seizoen ook in het eigen Stadio Giuseppe Meazza onderuit tegen de streekgenoot (3-4).

Ook dinsdagavond beleefde Inter een moeilijke avond. Want hoewel Ricky Álvarez na een kwartier van dichtbij raak schoot nadat Rodrigo Palacio een voorzet van Mateo Kovacic had doorgekopt, was Atalanta opnieuw een ware plaag voor de grote broer uit Milaan, waar Walter Samuel na lang blessureleed zijn rentree maakte.

Waar Handanovic aanvankelijk zijn doel nog schoon kon houden, moest hij in de 25ste minuut toestaan dat Germán Denis de gelijkmaker binnenkopte. Voor Denis was het alweer het zevende doelpunt in zijn carrière tegen Inter, dat hij eind vorig seizoen tijdens de memorabele 4-3 overwinning nog eigenhandig velde door drie keer te scoren in Stadio Giuseppe Meazza.

Met Juan Pablo Carrizo als vervanger van de aan zijn rechterheup geblesseerde Handanovic ging Inter na rust nog op zoek naar een zege, maar Yuto Nagatomo en invaller Mauro Icardi raakten de paal. Uiteindelijk moest Carrizo zich in de slotfase nog strekken, toen Mario Yepes (ex-AC Milan) met een kopbal nog bijna voor een nieuwe Milanese nederlaag zorgde.

Desondanks moest trainer Walter Mazzarri toezien hoe zijn ploeg voor de derde keer in vier duels gelijkspeelde en opnieuw niet kon winnen van Atalanta. Negentien punten zijn vooralsnog wel goed voor de vierde plaats, maar Fiorentina kan woensdag in de topper tegen Napoli langszij komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen