Kwade Ancelotti toch tevreden, Ronaldo maakt excuses

Reacties

Cristiano Ronaldo is na afloop van het competitieduel bij Córdoba door het stof gegaan. De Portugese sterspeler bood via social media zijn excuses aan voor zijn rode kaart. Trainer Carlo Ancelotti reageerde allesbehalve positief op de 1-2 zege die de Madrilenen na het inrukken van de Portugees tóch nog afdwongen.

Kwade Ancelotti toch tevreden, Ronaldo maakt excuses

Bekijk hier de samenvatting van Sport 1.

Ronaldo trapte in de slotfase na en maakte een slaande beweging, waardoor de Portugees voortijdig naar de kant moest. Er wordt gevreesd voor een fikse schorsing, al wil Ancelotti daar vooralsnog niet op reageren. 'Ik heb het voorval nog niet gezien, dus ik kan daar nu niet over oordelen', zei de Italiaan na afloop tegenover AS.

Ploeggenoten Iker Casillas en James Rodríguez hopen uiteraard dat een zware schorsing uitblijft. 'De bond bepaalt de sanctie. Of het één wedstrijd schorsing wordt of drie, Ronaldo is voor ons onvervangbaar en keert hopelijk zo snel mogelijk terug', aldus Rodríguez. Aanvoerder Casillas laat weten dat de sterspeler van Real Madrid stuk zat na afloop. 'Cristiano was boos omdat hij zijn teamgenoten in de steek heeft gelaten.'

Volgens Ancelotti was alleen het resultaat positief te noemen. 'Het doel van vandaag was louter zorgen dat we koploper blijven. Ik was behoorlijk kwaad over de eerste helft, het ging vervolgens ook na de rust uiterst moeizaam, maar het is gelukkig wel gelukt om drie punten te pakken', aldus de Italiaan.

Excuses
Ronaldo bood na de wedstrijd in Córdoba zijn excuses aan voor zijn rode kaart vanwege natrappen bij Códoba-speler Edimar. De Portugees deed dat via Twitter. 'Mijn excuses aan iedereen, maar vooral aan Edimar, voor mijn ondoordachte daad in mijn optreden van vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.