KV Mechelen verslaat RC Genk met dubieuze goal Rossini

RC Genk verzuimde de derde plaats over te nemen van Club Brugge. KV Mechelen en Giuseppe Rossini zaten de Limburgers dwars en wonnen met 2-1.

De winnende treffer was echter dubieus. Mechelen kreeg in de 83ste minuut een hoekschop, terwijl Genk eigenlijk een doeltrap verdiende. Vervolgens verlengde Wouter Vrancken de corner tot bij Rossini, waarna de voormalige spits van FC Utrecht met zijn hoofd de bal in het Genkse doel knikte: 2-1.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Mechelen was in de eerste helft beter, Genk was de baas in de tweede helft. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong via Julien Gorius, die van veraf doelman Davino Verhulst verraste met een boogbal. Maar in de vijftigste minuut punterde Joao Carlos de bal binnen na een combinatie met Elyaniv Barda.

Genk is vierde met veertig punten, één punt minder dan Club Brugge. Mechelen is twaalfde met dertig punten.