KV Kortrijk verlost Veldwijk: 'Heel lange dag gehad'

Reacties

Lars Veldwijk vervolgt zijn loopbaan bij KV Kortrijk. De 25-jarige spits speelt de komende vier seizoenen in België en komt over van Nottingham Forest.

KV Kortrijk verlost Veldwijk: 'Heel lange dag gehad'

Eerder op de woensdagavond werd al bekend dat Veldwijk in België was om de deal met de huidige nummer acht van de Belgische competitie af te ronden. Dat is nu gelukt. 'Ik heb een heel lange dag gehad', sprak Veldwijk in de online transferdeadlineshow van Voetbal International en FC Afkicken. 'Er was veel interesse, maar er pakte niemand echt door.'

En dat deed Kortrijk wel. 'Zij waren al een week geïnteresseerd. Ik stond ook in Nederland op lijstjes. In een eerder stadium al bij Vitesse, maar zij kozen voor Ricky van Wolfswinkel. Maar ook bij ADO Den Haag en FC Utrecht. Daar moest eerst wat gebeuren, maar dat gebeurde niet. Dan moet je op een gegeven moment op gaan kijken wat je wil.'

Over de coöperatie van Nottingham Forest was Veldwijk niet bijzonder te spreken. 'Goed meewerken is een groot woord... Maar ik ben blij dat dit is rondgekomen. Ik kan over Kortrijk nog weinig vertellen. Ze hebben een oud stadion, maar wel met een goede sfeer', besloot hij.

Veldwijk debuteerde in het betaald voetbal voor FC Volendam, waarna hij naar FC Utrecht vertrok. Die club verhuurde hem na een handvol wedstrijden aan FC Dordrecht, waar hij het dusdanig goed deed dat Excelsior hem haalde. Daar scoorde hij in de Jupiler League dertig competitiegoals. Zijn overgang naar Nottingham Forest draaide uit op een teleurstelling, een verhuurperiode bij PEC Zwolle verliep iets beter. Nu gaat Veldwijk het dus in België proberen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.