Kuszczak: 'Van der Sar is niet bepaald hulpvaardig'

Tomasz Kuszczak heeft flinke kritiek geuit aan het adres van Edwin van der Sar. Volgens de Poolse derde doelman van Manchester United weigert de Nederlander hem van adviezen te voorzien.

Kuszczak: 'Van der Sar is niet bepaald hulpvaardig'

'Edwin zal dit niet leuk vinden om te horen, maar hij is niet bepaald hulpvaardig', begint Kuszczak zijn klaagzang in een interview met MUTV. 'Omdat hij een zeer ervaren doelman is, heb ik hem vaak om advies gevraagd. Hij heeft nooit de moeite genomen om me uit te leggen wat ik fout doe. Misschien mag Edwin mij niet zo, maar dat zou je aan hem moeten vragen.'

Kuszczak keepte in drie seizoen bij Manchester United slechts negentien competitiewedstrijden. Van der Sar is de onomstreden nummer 1 voor manager Alex Ferguson. Bij afwezigheid van de Nederlander krijgt Ben Foster de voorkeur.

Het opvallende aan de uitspraken van Kuszczak is dat hij ze deed voor de camera van MUTV, het televisiestation van Manchester United. De redactie heeft geen moeite gedaan de aanval van de Pool op Van der Sar te censureren. In 2005 had een soortgelijk akkefietje plaats toen clubicoon Roy Keane op hetzelfde televisiekanaal frontaal de aanval opende op een aantal van zijn collega's. Die affaire resulteerde in het vertrek van de Ier naar Celtic.

Of Kuszczak nog een lang leven beschoren is op Old Trafford is de vraag. Manager Ferguson is niet gediend van tweespalt binnen zijn selectie. De kans bestaat ook dat Kuszczak zelf aandringt op een vertrek. 'Ik wil graag grote wedstrijden spelen, het is alleen de vraag hoe lang ik daar nog op wil wachten. Ik heb nog wel geduld, maar ik ben ook erg ambitieus. Ik denk dat ik er klaar voor ben.'

Bekijk hier al onze video's