Kuranyi: 'Totaalplaatje bij Dinamo Moskou klopt'

Kevin Kuranyi vertrekt bij Schalke 04. De 28-jarige spits heeft een aflopende verbintenis in Gelsenkirchen en heeft ervoor gekozen zijn carrière bij Dinamo Moskou voort te zetten.

Kuranyi: 'Totaalplaatje bij Dinamo Moskou klopt'

'Ik ben me ervan bewust dat sommigen zullen denken: wat moet hij nu in Moskou? Maar ik ben altijd van mening geweest dat het totaalplaatje moet kloppen', meldt Kuranyi, die achttien keer doel trof in de Bundesliga dit jaar, op zijn eigen site. 'Dat gevoel heb ik bij Dinamo. Het financiële aspect speelt zeker mee. Iets anders beweren zou hypocriet zijn', aldus de aanvaller met Braziliaanse roots die in Rusland een contract tekende tot medio 2013 dat hem jaarlijks zes miljoen euro oplevert.

Rondom Kuranyi ontstond de laatste tijd een dispuut of hij mee moest met Duitsland naar het WK in Zuid-Afrika. De aanvaller had zich bij bondscoach Joachim Löw onmogelijk gemaakt na verongelijkt te zijn vertrokken tijdens een interland tegen Rusland anderhalf jaar geleden. Nadat hem verteld was dat hij niet in de basis stond en evenmin op de bank zat, verliet Kuranyi het stadion. Dit seizoen was hij de best presterende Duitse aanvaller, maar Löw besloot hem toch niet mee te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen