Kuranyi moet Dzeko opvolgen bij VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg lijkt de vervanger van Edin Dzeko, die naar Manchester City vertrok, gevonden te hebben. Die Wölfe zijn bezig om Kevin Kuranyi los te weken bij Dinamo Moskou, waar hij sinds afgelopen zomer speelt.

Kuranyi moet Dzeko opvolgen bij VfL Wolfsburg

Volgens de Wolfsburger Nachrichten heeft de 52-voudig Duits international vrijdag al zijn medische test met goed gevolg doorstaan en is het een kwestie van tijd alvorens de geboren Braziliaan een handtekening onder een contract zet bij VfL Wolfsburg.

Kuranyi heeft bij Dinamo Moskou nog een lopende verbintenis tot en met december 2013, maar doordat Wolfsburg 35 miljoen euro ontving voor Dzeko heeft de club wel wat financiële speelruimte. Kuranyi brak door bij VfB Stuttgart en speelde vervolgens vier seizoenen bij Schalke 04. In Moskou deed de aanvaller het naar behoren. In 16 competitiewedstrijden trof hij negen keer doel.

Steve McClaren, coach van Wolfsburg, wenste zijn selectie deze transferperiode met vier aankopen te versterken. Onder anderen Eljero Elia en Mark van Bommel werden benaderd door de voormalige FC Twente-coach. 'Een of twee nieuwe spelers. Meer hebben we niet nodig', is echter de duidelijke boodschap van manager Dieter Hoeness. 'Het is natuurlijk makkelijk om vier spelers te halen, maar de kunst is er voor te zorgen dat ze ons ook verder helpen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's