Kuranyi kan in naargeestig duel de honderd halen

Tijdens Schalke 04-Hannover 96 kan een wrede speling van het lot plaatshebben. Hannover treedt voor het eerst aan na het overlijden van doelman Robert Enke en in hetzelfde duel kan Kevin Kuranyi zijn honderdste treffer in de Bundesliga aantekenen.

Kuranyi kan in naargeestig duel de honderd halen

'Mocht ik een doelpunt maken, dan zal ik dat uit respect voor Hannover niet zo vieren als normaal', kondigt Kuranyi aan. De 27-jarige spits scoorde veertig keer voor zijn eerste profclub VfB Stuttgart en voegde daar na zijn overstap naar Schalke in 2005 nog 59 competitietreffers aan toe.

Schalke-trainer Felix Magath is blij dat de bal weer gaat rollen na de interlandweek. ‘Ik denk zelfs dat de spelers van Hannover blij zijn dat ze weer kunnen doen wat ze het liefste willen’, aldus de coach. In samenspraak met Hannover is besloten dat in de Arena auf Schalke geen portretten van Enke zichtbaar zullen zijn.

Enke maakte vorige week dinsdag een einde aan zijn leven. Ter nagedachtenis aan de dood van de international werd het oefenduel van Duitsland met Chili jongstleden zaterdag afgelast. In het stadion van Hannover had die dag wel een ceremonie plaats. Woensdag kwam Duitsland wel in actie tegen Ivoorkust, waarbij nog eens uitgebreid werd stilgestaan bij het overlijden van Enke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen