Kunststukje Mkhitaryan helpt Man Utd naar bekersucces

Reacties

Manchester United heeft zich door een 4-1 zege op West Ham United voor de halve finale van het League Cup-toernooi geplaatst. Hull City, Liverpool en Southampton gingen The Mancunians voor.

Kunststukje Mkhitaryan helpt Man Utd naar bekersucces

The Red Devils namen in de derde minuut de leiding via Zlatan Ibrahimovic, maar het was de schitterende assist van Henrikh Mkhitaryan die vooral applaus verdiende. De Armeniër lokte een verdediger mee richting de zijkant van het strafschopgebied en gaf vervolgens zonder te kijken ineens een hakje in de loop van Ibrahimovic, die afrondde.

West Ham kwam in de 35ste minuut via Ashley Fletcher langszij, die in de rebound toesloeg na matig keepen van David de Gea. Na rust namen de gastheren snel weer de leiding, weer met dank aan een mooie assist van Mkhitaryan. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en behield vervolgens het overzicht door Anthony Martial te bedienen, die de bal in het doel schoof. Martial nam een kwartier daarna na een voorzet van Antonio Valencia ook de 3-1 voor zijn rekening. Van die tegenslag kwam West Ham niet meer terug. Sterker nog: diep in extra tijd werkte Ibrahimovic de 4-1 nog tegen de touwen.

Door de zege plaatst United, waar Daley Blind halverwege inviel, zich voor de halve finale van het toernooi om de League Cup. Vlak voor tijd mocht zelfs Bastian Schweinsteiger nog even opdraven van manager José Mourinho. De eerste minuten van het seizoen van de wereldkampioen werden door het publiek op Old Trafford met gejuich begroet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.