Kunststukje Lewandowski helpt Bayern ontsnappen

Bayern München is bij de herstart van de Bundesliga ontsnapt aan een puntenverlies. Een wereldgoal van Robert Lewandowski was SC Freiburg te machtig (1-2).

Bayern-trainer Carlo Ancelotti had in de aanloop naar de hervatting van de Bundesliga zijn vertrouwen uitgesproken. 'We zijn er klaar voor. De ploeg is fysiek en mentaal in goede vorm. Ik heb een goed gevoel, ook als het een moeilijke wedstrijd wordt.' De Italiaan kreeg uiteindelijk gelijk.

Maar het duurde tot diep in blessuretijd voordat Bayern de drie punten kon verwelkomen. De Beierse ploeg kende aanvankelijk een koude herstart van de Bundesliga. SC Freiburg kwam daarentegen furieus uit de startblokken, hetgeen resulteerde in de snelle openingstreffer van Janik Habrerer. De aanvaller profiteerde in de vijfde minuut van de mislukte poging van Mats Hummels voor bevrijding te zorgen.

Het antwoord van Bayern kwam tien minuten voor rust. Robert Lewandowski zette de 1-1 op het scorebord door na een corner van Douglas Costa met links de bal langs doelman Alexander Schwolow te schieten .

De winnende treffer leek voor de koploper in de Bundesliga te hoog gegrepen. Zo zag Arjen Robben zijn poging Bayern op voorsprong te zetten mislukken. De Oranje-international liet zijn karakteristieke actie volgen door een schot. Schwolow had met een sierlijke duik een antwoord.

In blessuretijd kwam dan toch de bevrijdende treffer en direct ook eentje om te onthouden. Na een voorzet van invaller Franck Ribéry controleerde Lewandowski de bal eerst met de borst, hield de bal een keer hoog en trapte de bal vervolgens in het Freiburger doel.

Door de even nipte als moeizame overwinning heeft Bayern een voorsprong van zes punten op RB Leipzig, dat zaterdag het seizoen vervolgt met een thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.