'Kunstgraskeizer' Bosz stuit met Ajax op oude club Heracles

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Speelronde zes wordt afgesloten met een duel tussen Heracles Almelo en Ajax.

'Kunstgraskeizer' Bosz stuit met Ajax op oude club Heracles
Speelronde: 6
Aftrap: zondag 18 september, 16.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Heracles Almelo zakte afgelopen week bij Excelsior (3-1 verlies) door zijn hoeven en bleef daardoor op vijf punten steken. Ajax bezit het dubbele aantal. De Amsterdammers wonnen driemaal, maar liepen averij op tegen Roda JC Kerkrade (2-2) en Willem II (1-2).

• Alleen oudere Heracles-fans kunnen zich de laatste thuiszege op Ajax in de Eredivisie nog goed herinneren. Die dateert immers van februari 1965. In totaal won Heracles tweemaal van de Amsterdammers. Daar staan elf nederlagen tegenover. Tot drie keer toe kende het treffen geen winnaar.

• Vorige week trof Ajax-coach Peter Bosz met Vitesse (1-0 winst) al een ex-werkgever. Ook bij Heracles Almelo heeft Bosz een verleden. Wat heet: geen trainer fungeerde vaker als coach van Heracles (136 duels) in de Eredivisie.

• Bosz is tevens de 'kunstgraskeizer' in de Eredivisie. De ploegen van de oud-verdediger veroverden 138 punten op deze ondergrond. Geen trainer doet het beter op kunstgras.

• Heracles is veel zwakker uit de startblokken geschoten dan vorig seizoen, toen de score na vijf wedstrijden twaalf punten bedroeg. Wel presteert de equipe uit Almelo veel beter dan in 2014/15. Destijds gingen de eerste vijf duels verloren.

In het seizoen 2013/14 pakte Ajax de landstitel na een 1-1 gelijkspel bij Heracles.
In het seizoen 2013/14 pakte Ajax de landstitel na een 1-1 gelijkspel bij Heracles.

• Spits Vincent Vermeij heeft een verleden bij Ajax, al wist hij nooit door te breken bij de Amsterdammers. In het seizoen 2013/14 kwam hij voor Jong Ajax zeventien keer in actie in de Jupiler League. Later verdiende hij bij De Graafschap zijn transfer naar Heracles.

Davy Klaassen is bezig aan een uiterst productieve seizoenstart. De middenvelder staat in zijn hele loopbaan al op 34 Eredivisie-goals, nog maar eentje minder dan Marc Overmars en Zlatan Ibrahimovic in dienst van Ajax.

• In het seizoen 2013/14 pakte Ajax de landstitel door met 1-1 gelijk te spelen bij Heracles. Lasse Schöne, die nog altijd deel uitmaakt van de selectie van de Amsterdammers, scoorde namens de bezoekers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.