Kum accepteert schorsing, Ibarra ontloopt straf

Reacties

De KNVB heeft Eric Botteghin en Christian Kum een schikkingsvoorstel gedaan van één wedstrijd schorsing naar aanleiding van de rode kaart die beide spelers tijdens het afgelopen Eredivisieweekend kregen. Kum heeft dat al geaccepteerd, terwijl Renato Ibarra een schorsing ontloopt.

Kum accepteert schorsing, Ibarra ontloopt straf

De uitsluitingen van Botteghin en Kum zorgden voor veel commotie. Groningen moest met tien man verder, omdat Botteghin de doorgebroken ADO Den Haag-speler Roland Alberg vasthield. SC Heerenveen overkwam hetzelfde, toen Kum Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken in het strafschopgebied onderuit haalde. Bovendien kregen beide verdedigers een penalty tegen.

Omdat beide spelers voor een lichte overtreding van het veld moesten, heeft de KNVB inmiddels een procedure opgestart om de internationale regelgeving te laten aanpassen. In het vervolg zouden spelers niet meer dan een een gele kaart moeten krijgen als ze een penalty veroorzaken zonder ver over de schreef te gaan.

Desondanks ontkwamen Kum en Botteghin (op bovenstaande foto met nummer 3) niet aan een zogeheten triple punishment. Want behalve een rode kaart en een strafschop wacht hen nu ook nog een schorsing.

Ibarra
Dat geldt niet voor Renato Ibarra, die een elleboogstoot uitdeelde aan Memphis Depay tijdens Vitesse - PSV. De KNVB laat echter weten scheidsrechter Kevin Blom de actie van Ibarra heeft gezien en beoordeeld, waardoor verdere vervolging niet mogelijk is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.