Kuipers vierde official bij duel Duitsland - Slowakije

Reacties

De UEFA heeft Björn Kuipers aangesteld als vierde official bij de wedstrijd tussen Duitsland en Slowakije. De kans is daardoor klein dat de Nederlander in de achtste finale nog als arbiter in actie komt.

Kuipers vierde official bij duel Duitsland - Slowakije

De inwoner van Oldenzaal had dinsdag nog de leiding over het treffen tussen Kroatië en Spanje (2-1). Na dat duel kreeg hij wat kritiek. De Kroatische doelman Danijel Subasic keerde een door Kuipers toegekende strafschop, maar deed dat een kleine twee meter voor zijn doellijn. Schlemiel Sergio Ramos mocht de penalty niet opnieuw nemen.

Geen Team Kuipers dus in de eerste wedstrijden in de knock-outfase, dat naast Kuipers bestaat uit de assistenten Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, Pol van Boekel en Richard Liesveld. De leidsman die naast Kroatië-Spanje eerder al de wedstrijd Duitsland-Polen (0-0) floot moet zijn Poolse collega Szymon Marciniak assisteren. Eerder was Kuipers al vierde official bij de openingswedstrijd van dit EK, tussen Frankrijk en Roemenië (2-1).

Voor de duels Italië-Spanje en Engeland-IJsland op maandag zijn nog geen arbiters aangewezen, maar het is wegens zijn rol als vierde official op zondag en de reisafstand niet aannemelijk dat een van die twee duels nog naar Kuipers gaat. Het is wel aannemelijk dat de vier scheidsrechters die geen achtste finale fluiten aangewezen zullen worden voor een kwartfinale. De UEFA heeft immers nog twaalf scheidsrechters in het toernooi gehouden. Na de kwartfinales hebben alle nog aanwezige arbiters dan drie wedstrijden gefloten en zal de balans opgemaakt worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.