Kuipers stuurt Bolat uit veld vanwege doodsbedreiging

De Nederlandse arbiter Bjórn Kuipers was aangesteld om de Belgische topper RC Genk-Standard Luik (4-2) in goede banen te leiden. De scheidsrechter stuurde in die wedstrijd Sinan Bolat, goalie van Les Rouches uit het veld nadat hij Genk-spits Jelle Vossen had bedreigd.

Kuipers stuurt Bolat uit veld vanwege doodsbedreiging

'Ik stuurde hem uit het veld omdat hij een levensbedreiging deed tegen Vossen', liet Kuipers na afloop weten. 'Het was iets heel ergs', meldde Vossen. 'Het kon alleen maar met rood bestraft worden.' De arbiter en de spits weigerden mee te delen wát Bolat precies zei, maar omstanders meenden gehoord te hebben dat de Standard-goalie I want to kill you riep.

'Vossen had me al twee keer uitgedaagd. Eerst liep hij bewust tegen me op en later ging hij met een gestrekte voet door op mijn hoofd', verdedigt Bolat zich terwijl hij wijst op een bult op zijn hoofd. 'Het bewijs staat hier voor je. Ik heb alleen maar gereageerd op een scheldwoord van hem. Hij noemde me hoerenzoon.'

'Helaas hoorde de scheidsrechter alleen mijn reactie en niet wat Vossen allemaal geroepen heeft', briest Bolat. 'Wat ik geroepen heb? Iets over dat ik hem wilde slaan of zo. In ieder geval een normale reactie op wat hij eerst tegen mij riep.' Vossen claimt onschuldig te zijn. 'Ik zweer op mijn familie dat ik niets heb gezegd.'

'Ik heb geen provocaties gehoord', geeft Kuiper Vossen gelijk. 'Dat doet ook niet terzake. Wat de keeper geroepen heeft, is erg genoeg om met rood bestraft te worden. Het was verbale agressie die levensbedreigend was.' Bolat heeft inmiddels een voorstel tot een wedstrijd brommen gekregen. De goalie van Standard moet dinsdag laten weten of hij schikt of in beroep gaat tegen het voorstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen