Kuijt ziet terugkeer naar De Kuip als risico én uitdaging

Reacties

Dat Dirk Kuijt zou terugkeren bij Feyenoord, was al enige tijd bekend, maar nu weet Fenerbahçe het ook. De 34-jarige aanvaller heeft de Turken lang niets verteld, uit angst voor de reactie op zijn aanstaande vertrek.

Kuijt ziet terugkeer naar De Kuip als risico én uitdaging

Kuijt geldt in Istanbul als een populaire speler, maar weet dat dát snel voorbij kan zijn. Ook hij kent het voorbeeld van de Braziliaan Alex die jaren lang voor Fenerbahçe speelde, een standbeeld kreeg, maar een aantal dagen na de onthulling daarvan werd ontslagen na onenigheid met de clubleiding.

Zo'n afscheid wil Kuijt niet. Dat de Turkse competitie stilligt vanwege het incident met de spelersbus van Fener, die afgelopen zaterdag werd beschoten na de uitwedstrijd tegen Rizespor, was voor Kuijt het moment ook de Turken van zijn beslissing op de hoogte te brengen. Hij tekent een contract voor één jaar bij Feyenoord en neemt daarmee, naar eigen zeggen, een risico. 'Elke oudere speler die teruggaat naar Nederland, doet dat uit clubliefde', vertelde hij onlangs in Voetbal International.

Want overal in Europa kan hij meer verdienen en krijgt hij geen last van stress. 'Kijk naar wat er gebeurd is met Mark van Bommel en Joris Mathijsen. Het is niet zo dat je in Nederland meer krediet krijgt doordat je toevallig ouder bent. In Rome wordt Francesco Totti met zijn 38 jaar als een keizer behandeld, maar in Nederland moet je gewoon elke week presteren, anders ben je oud en versleten. Ik vind dat zonde, die benadering.'

'De gemakkelijkste weg voor een oudere speler zou zijn: Dubai, Qatar, Amerika. Daar ben je veel minder kwetsbaar dan in je eigen land. Maar tegelijk kun je teruggaan naar de Eredivisie ook als een uitdaging in zien. Je hebt de kans geschiedenis schrijven', aldus Kuijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.