Kuijt zet Rotterdam op stelten, Neymar droomt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kuijt zet Rotterdam op stelten, Neymar droomt

• Maandagavond waren er honderden voetbalsupporters op de been in Rotterdam. Niet voor Feyenoord, Sparta of Excelsior, maar voor Fenerbahçe. In de Zwartjanstraat in Rotterdam-Noord werd de eerste Fenerbahçe-fanshop van Nederland geopend (foto boven). Die feestelijke gebeurtenis werd verricht door Dirk Kuijt, aanvaller van Fener en ex-spits van Feyenoord. Zijn aanwezigheid bracht een enorme mensenmassa op de been. En passant liet Kuijt zich, zoals we hem kennen, nog maar eens lovend uit over zijn Rotterdamse ex-werkgever. 'Ik ben en blijf een Feyenoord-man.'

'Als ik in de kleedkamer van Barcelona om me heen kijk, heb ik het idee dat ik in een computerspel ben beland.' Neymar, zelf toch ook geen kleine jongen, leeft sinds zijn overstap naar Barça vorig jaar in een droomwereld (El Mundo Deportivo).

• In de Primera División zijn het vaak Lionel Messi en Cristiano Ronaldo die voor hoogstandjes zorgen, maar hun ploeggenoten kunnen er ook wat van. Zo had Alexis Sánchez een geweldige aanname tijdens de 3-1 thuiszege van Barcelona op Real Betis en won Real Madrid met 4-0 bij Real Sociedad mede dankzij Gareth Bale, die van grote afstand scoorde.

• FC Utrecht ging zondag keihard onderuit bij ADO Den Haag, maar speelde dan ook al vanaf de 24ste minuut met tien man na de rode kaart voor Steve De Ridder. De aanvaller vond echter dat hij zijn tweede gele kaart kreeg door een schwalbe van Vito Wormgoor, met wie hij eerder samenspeelde bij De Graafschap. Op Facebook ging hij verhaal halen.

• Napoli verloor zondag met 1-0 bij Parma en eigenaar Aurelio De Laurentiis was daar niet blij mee. Na de wedstrijd legde het RAI-programma La Domenica Sportiva vast hoe de flamboyante De Laurentiis een Napoli-fan te lijf wilde gaan. Hij kon nog maar net worden tegengehouden. De spelers van zijn club kunnen in ieder geval een voorbeeld nemen aan zijn vechtlust. Al is het voor Dries Mertens & co te hopen dat De Laurentiis niet boos op hen zal worden.

Daniel Sturridge bezorgde enkele basisscholieren de dag van hun leven. De aanvaller van Liverpool verraste hen, terwijl ze zijn juichen nabootsten. De jonge Liverpool-fans kregen daarna tips van Sturridge, die dit seizoen al twintig keer scoorde. Mede dankzij zijn treffers staan The Reds, waar hij een succesvol koppel vormt met Luis Suarez, op de eerste plaats. Letterlijk een schoolvoorbeeld dus.

• In de buitenlandse competities speelden twee Nederlanders de hoofdrol afgelopen weekend. Nordin Amrabat was een van de doelpuntenmakers tijdens de 4-1 zege van Málaga op Granada. De van Galatasaray gehuurde aanvaller scoorde uit een strafschop. Eljero Elia was tijdens het gelijkspel tussen Werder Bremen en Schalke 04 goed voor een fraaie assist. Zou bondscoach Louis van Gaal hebben meegekeken?

• Een primeur zondag in de Eredivisie bij het duel tussen Feyenoord en RKC Waalwijk (2-0), waar voor het eerst gebruik werd gemaakt van doellijntechnologie. Op de beelden is duidelijk te zien dat de inzet van Lex Immers geen doelpunt is. Maar was dat voor de arbitrage ook niet te zien?

• Bayern München mag dan momenteel gezien worden als misschien wel de beste ploeg ter wereld, qua populariteit legt de kampioen van Duitsland het af tegen Cristiano Ronaldo. Van de aanvaller van Real Madrid werden dit seizoen liefst één miljoen shirts verkocht, terwijl er van heel Bayern 880 duizend over de toonbank gingen. In totaal verkocht Real 1,4 miljoen tricots, evenveel als Manchester United. Daarmee zijn die clubs koploper. Barcelona is derde.

Ricardo van Rhijn mist door een schorsing het thuisduel met ADO Den Haag van zondag, waarin Ajax de vierde landstitel op rij kan binnenslepen. Na een woordenwisseling met Lucas Piazon drukte de Braziliaan zijn hoofd tegen dat van Van Rhijn, waarop beiden geel kregen. 'Misschien is het toch beter volgende keer een mooie duik te maken.'

David Luiz dacht zaterdag tijdens de 3-0 thuiszege op Stoke City van zo'n veertig meter aan te leggen voor een vrije trap, maar dacht zijn Chelsea-ploeggenoot Eden Hazard anders over...

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.