Kuijt redt Fenerbahçe met eerste treffer sinds 31 maart

Dirk Kuijt heeft Fenerbahçe tegen Gençlerbirligi met een late strafschop voor nieuw puntenverlies behoed: 2-1. Dankzij de treffer van de onlangs als international gestopte Katwijker herstelde de landskampioen zich van de 2-1 nederlaag van vorige week in de stadsderby tegen Galatasaray.

Kuijt kon in de verhitte clash niet voorkomen dat Wesley Sneijder met twee geweldige schoten van afstand de aandacht voor zich opeiste. Een week later was de 34-jarige aanvaller wel de hoofdrolspeler voor Fener, dat vlak na rust ook al de leiding had genomen via Emre Belözoglu. Zes minuten na de gelijkmaker van Liviu Antal schoot Kuijt zijn club vanaf elf meter alsnog naar de vierde zege van het seizoen.

Het was voor de Katwijker zijn eerste treffer in de nieuwe jaargang. Daarmee was de voormalige spits van FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool, die in 2013/14 nog tien keer scoorde voor Fenerbahçe, voor het eerst sinds 31 maart weer trefzeker in de Turkse competitie. Sindsdien stond hij al achttien officiële duels (inclusief Oranje) droog.

Dat Kuijt de doelpuntendroogte na zeven maanden eindelijk doorbrak levert voorlopig de vierde plaats in de Süper Lig op. Bovendien bleef de perfecte score in thuisduels (twaalf punten uit vier duels) intact. Besiktas en Galatasaray kunnen dit weekend de voorsprong op de titelverdediger wel nog vergroten tot vijf en vier punten.