Kuijt op vier punten van Galatasaray, Lyon zegeviert

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Door een 3-1 overwinning op Toulouse heeft Olympique Lyon, de Franse nummer drie, de achterstand op koploper Paris Saint-Germain weer teruggebracht tot tien punten • Bij Lyon scoorden Clément Grenier, Bakhari Koné en Bafetimbi Goms • Wissam Ben Yedder tekende voor de eretreffer • Lyon heeft nu twee punten achterstand op nummer twee Olympique Marseille, dat op bezoek bij Lille op 0-0 bleef steken •

• Olympique Nice heeft zich bij de subtop in de Ligue 1. gemeld • De ploeg was met 3-0 te sterk voor FC Sochaux, mede dankzij een treffer van voormalig Ajacied Darío Cvitanich • Luigi Bruins speelde een kwartier mee • Nice is de gedeelde nummer vier van de Ligue 1 samen met Saint-Etienne • • Celtic heeft met moeite de finale van de Schotse FA Cup bereikt • In het duel met Dundee United moest een verlenging de doorslag geven, nadat de stand na negentig minuten 3-3 was • In de extra tijd bepaalde Anthony Stokes in de 104e minuut de eindstand op 3-4 • Hibernian is de tegenstander van The Bhoys in de eindstrijd • Guus Hiddink heeft met FC Anzhi op bezoek bij FC Volga een einde gemaakt aan een zegeloze reeks van vijf wedstrijden (drie gelijk, twee verlies) • Dankzij doelpunten van Emir Spahic en Lacina Traoré voor rust en Willian na rust werd het 0-3 • Bij Volga haalde Adrian Ropotan het einde niet vanwege zijn tweede gele kaart • Ondanks de zege kan Hiddink het kampioenschap vergeten door de recente slechte resultaten • Het verschil met koploper CSKA Moskou bedraagt tien punten en de achterstand op nummer twee Zenit Sint-Petersburg is vier punten •

• Spartak Moskou heeft Amkar Perm zonder moeite verslagen • In eigen huis werd met 2-0 gewonnen • Pavel Yakovlev en Yura Movsisyan waren trefzeker voor de thuisploeg • Spartak komt door de winst op de vierde plaats van de Premjer Liga te staan • • Fenerbahçe heeft, met Dirk Kuijt negentig minuten in de gelederen, een nipte thuisoverwinning op Eskisehirspor behaald • Cristian was in de 52ste minuut de maker van het winnende doelpunt, waardoor Fener nu vier punten achter Galatasaray staat • De koploper won zaterdag door een treffer van Wesley Sneijder met 1-0 tegen Karabükspor • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.