Kuijt moet ondanks assist kampioensfeest week uitstellen

Reacties

Dirk Kuijt moet nog een week wachten voor hij zich voor het eerst in zijn carrière landskampioen mag noemen. Fenerbahçe sleepte op bezoek bij de laatst overgebleven concurrent Besiktas een punt uit het vuur: 1-1.

Kuijt moet ondanks assist kampioensfeest week uitstellen

Fenerbahçe leek niet van plan Besiktas terug te laten komen in de titelrace en nam in de 24ste minuut de leiding. Kuijt stuurde Moussa Sow in de diepte weg en de spits uit Senegal rondde vervolgens koelbloedig af.

Besiktas kwam vlak voor rust echter weer op gelijke hoogte, toen Ramon attent was, nadat een afstandsschot van Veli Kavlak tegen de paal belandde. De doelpuntenmaker van Besiktas werd na een uur met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, maar Fener kon in het restant dit voordeel niet uitbuiten. In de extra tijd ontving ook Ismail Koybasi nog een rode kaart.

Met nog vier duels te gaan heeft Fenerbahçe een voorsprong van twaalf punten op achtervolger Besiktas. Doordat het team van Kuijt ook een veel beter doelsaldo heeft, mag het zich alvast officieus kampioen noemen. Nummer drie Galatasaray schakelde zaterdag zichzelf uit door thuis met 4-0 te verliezen van Kasimpasa. Volgende week zondag heeft Fenerbahçe thuis tegen middenmoter Rizespor aan een gelijkspel genoeg om de titel te vieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.