Kuijt kan het niet geloven: 'Hadden moeten winnen'

Dirk Kuijt kon maar moeilijk bevatten dat Feyenoord zondagmiddag had verloren op bezoek bij Ajax (2-1). De aanvoerder van de Rotterdammers vond dat zijn ploeg recht had op meer in De Arena.

'We hadden het goed voor elkaar in de eerste helft en kwamen ook op een 1-0 voorsprong', analyseerde Kuijt in gesprek met FOX Sports. 'Ajax had heel veel moeite om kansen te creëren. Hun eerste kans was meteen een doelpunt, maar verder hebben we heel weinig weggegeven.'

Een prachtig doelpunt van Riechedly Bazoer bezorgde Ajax uiteindelijk de overwinning. Kuijt: 'In de tweede helft is dat dan zo'n klotemoment waardoor je de wedstrijd verliest. Bazoer schiet zo'n bal één keer in zijn leven op die manier binnen. Na die goal waren we het even kwijt, maar in de laatste tien minuten hadden we met wat meer rust tot grote kansen kunnen komen. Deze nederlaag is onnodig, ik heb het gevoel dat we hadden moeten winnen. Maar dat is niet gelukt.'

Voor Feyenoord was het alweer de zesde nederlaag op rij in de Eredivisie, maar toch hield Kuijt een positief gevoel over aan het duel. 'In grote delen van de wedstrijd staan we compact en geven we weinig weg. We worden geklopt op twee kansen, al was die tweede goal niet eens een kans. Dit is heel zuur. Ja, het is de zesde nederlaag op rij, dat is waar. Maar iedereen heeft kunnen zien dat er vandaag een heel ander Feyenoord stond dan in de afgelopen weken.'