Kuijt kan bijzondere mijlpalen bereiken tegen Ajax

Reacties

Ruim een week nadat Gianluigi Buffon zijn duizendste wedstrijd als prof afwerkte, kan Dirk Kuijt zondag zijn negenhonderdste officiële duel spelen. De 36-jarige Katwijker, die de afgelopen periode niet verzekerd is van een basisplaats bij Feyenoord, kan in de Klassieker tegen Ajax ook nog een andere mijlpaal bereiken.

Kuijt kan bijzondere mijlpalen bereiken tegen Ajax

De 104-voudig international is namelijk nog maar één doelpunt verwijderd van zijn 150ste treffer in de Eredivisie. In dienst van Feyenoord trof de aanvaller 98 keer doel, waarmee hij alleen in Cor van der Gijp (162 treffers) en Ove Kindvall (129) zijn meerdere hoeft te erkennen. Van zijn 899 duels speelde Kuijt er 158 in het shirt van Feyenoord.

Kuijt maakte eerder dit seizoen, tijdens de heenwedstrijd in De Kuip (1-1), zijn achtste treffer in een Klassieker. Alleen Van der Gijp (veertien goals) en Jaap Barendregt (negen doelpunten) scoorden namens Feyenoord vaker tegen Ajax.

Eerder deze week wilde Kuijt in gesprek met FOX Sports niet speculeren of hij zondag zijn laatste Klassieker speelt. 'Daar denk ik niet aan. Ik leef in het nu en wil ten koste van alles kampioen worden met Feyenoord. Daarvoor moet ik me volledig concentreren op wat ik nu op het veld kan doen. Vorig jaar heb ik gezegd dat ik na het seizoen de balans op zou maken, dat doe ik nu weer. Ik heb er eigenlijk nog heel weinig over nagedacht. Ik denk veel meer na over al het moois dat eventueel nog kan komen.'

Twaalf jaar geleden was Kuijt een van de doelpuntenmakers tijdens de laatste uitzege van Feyenoord bij Ajax (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.