Kuijt heeft na maand eerste overwinning met Beerschot binnen

Exact een maand na zijn aanstelling heeft Dirk Kuijt zijn eerste overwinning als trainer van Beerschot binnen. De beloften van Club Brugge werden met duidelijke cijfers verslagen.

Beerschot
Beerschot
3 - 0
Club Brugge II

Kuijt werd op 28 december gepresenteerd als nieuwe trainer van Beerschot, dat hem aanstelde als opvolger van Andreas Wieland. De club stond op dat moment tweede, een positie die aan het einde van het seizoen promotie naar de Pro League betekent. Het debuut van de 43-jarige Katwijker liep echter uit op een teleurstelling; thuis tegen Anderlecht Onder-23 werd het 1-1.

Twee weken later kreeg Beerschot opnieuw bezoek van een beloftenploeg, dit keer die van Club Brugge. Tom Reyners was voor rust de grote man in Antwerpen, want in de 24ste minuut verzorgde hij de assist bij de openingstreffer van Thibaud Verlinden (ex-Fortuna Sittard) en zeven minuten later maakte hij zelf het tweede doelpunt. Het slotakkoord kwam in de 58ste minuut van Charly Keita, die de eindstand bepaalde op 3-0.

Daardoor heeft Beerschot nu 36 punten uit achttien duels, waarmee de ploeg van Kuijt alleen aan kop gaat in de Challenger Pro League. Nummer twee Zulte Waregem heeft drie punten achterstand.