Kuijt en Suarez imponeren bij ontketend Liverpool

Liverpool toonde op Anfield tegen Bolton Wanderers andermaal aan, dat het zich kan en wil mengen in de Engelse titelstrijd. De ploeg, waarbij de inbreng van Luis Suarez met de week groeit, won eenvoudig met 3-1 en staat daardoor op gelijke hoogte met koploper Chelsea.

Kuijt en Suarez imponeren bij ontketend Liverpool

Manager Kenny Dalglish verkoos Dirk Kuijt boven Andy Carrol in de voorhoede. Daarmee gaf hij een helder signaal af. Nadat de Katwijker in het openingsduel met Sunderland (1-1) op de bank was begonnen, deden talloze geruchten de ronde over een aanstaand vertrek.

Terwijl berichten opdoken dat Internazionale interesse zou hebben in de Oranje-international, deed diens zaakwaarnemer Rob Jansen een duit in het zakje door te stellen dat een gebrek aan speeltijd hem kon bewegen Liverpool te verlaten.

Diens basisplek tegen Bolton, de tweede op rij, maakte duidelijk dat Liverpool in hem wel degelijk een volwaardige kracht ziet. Kuijt maakte van de gelegenheid gebruik om aan te tonen, dat op zijn lichaam nog lang geen sleet zit en zijn basistechniek van een hoger niveau is dan die van Carrol.

Zo speelde hij een belangrijke rol bij de voorbereiding van de openingstreffer. Nadat doelman Jussi Jääskeläinen een volley van Steward Downing had gekeerd, controleerde de aanvaller de bal en legde die achteloos breed op Jordan Henderson. De middenvelder, overgekomen van Sunderland, schoot, na een kleine hapering, strak in de bovenhoek (1-0).

Na de pauze maakte Liverpool aan elke illusie van Bolton op een goed resultaat een einde. Een minuut nadat Martin Skrtel uit een corner snoeihard raak kopte, maakte Charlie Adam, op aangeven van Kuijt 3-0.

Suarez haalde in het vervolg van de wedstrijd alles uit de kast om een doelpunt mee te pikken, maar de Uruguayaan kende weinig fortuin in de afronding. Evenmin slaagde hij erin de arbiter te bespelen. Zijn misbaar bij elke defensieve actie van een tegenstander in zijn buurt haalde niets uit.

Toen Liverpool het wel geloofde en een lager tempo hanteerde, scoorde Ivan Klasnic in blessuretijd tegen (3-1). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's