Kuijt en Kalou beslissend voor Liverpool en Chelsea

Dirk Kuijt was met twee treffers belangrijk voor zijn club Liverpool tijdens de 3-1 zege op Hull City. Chelsea kende Salomon Kalou als matchwinner. West Bromwich slaagde erin te winnen in de strijd tegen degradatie.

Hull City-Liverpool 1-3Liverpool pakte drie punten in de titelstrijd. De ploeg met Kuijt in de basis en Ryan Babel niet eens op de bank won met 3-1 van Hull City. Na een eerste helft met veel miscommunicatie bij beide ploegen leek de rust zonder doelpunten gehaald te worden. Vlak voor rust kreeg Liverpool echter een vrije trap met perspectieven. Xabi Alonso mikte eerst in de muur, maar in de rebound schoot de Spaanse middenvelder knap de 1-0 voorsprong voor The Reds binnen.

Na een uur spelen moest Hull City verder met tien man nadat Caleb Folan onbeheerst had nagetrapt tegen Martin Skrtel. Vijf minuten later was Kuijt attent en verdubbelde hij de voorsprong nadat Skrtel een hoekschop van Xabi Alonso had verlengd: 0-2. Op aangeven van Daniel Cousin schoot Geovanni van dichtbij raak voor de aansluitingstreffer: 1-2. Maar kort voor tijd besliste Kuijt het duel door via een rebound de 3-1 binnen te tikken.

West Ham United-Chelsea 0-1Chelsea heeft met 1-0 het uitduel met West Ham United gewonnen. Kalou tekende in de 55ste minuut op aangeven van Frank Lampard voor de goal van de ploeg van Guus Hiddink. Het was een terechte zege voor Chelsea. De uitploeg creëerde meer dan het elftal van Gianfranco Zola.

Twintig minuten voor tijd kreeg West Ham toch nog een kans op een gelijkspel. Herita Ilunga was door Kalou neergelegd in het strafschopgebied van Chelsea en dat gaf Mark Noble de kans de gelijkmaker vanaf de strafschopstip te produceren. Petr Cech keerde echter de inzet.

Bolton Wanderers-Aston Villa 1-1In een gelijkwaardig duel deelden Bolton Wanderers en Aston Villa de punten. Op slag van rust schoot Ashley Young Villa op voorsprong. Tamir Cohen tekende na een uur spelen voor de 1-1 eindstand.

Everton-Manchester City 1-2Robinho was de gevierde man voor Manchester City. De Braziliaan rondde na een half uur spelen een assist van Elano af en in 54ste minuut bediende Robinho Stephen Ireland voor de 2-0. Ver in de verlenging maakte Dan Gosling de aansluitingstreffer voor Everton. Maar zijn goal kwam te laat om The Citizens van een zege te houden.

Fulham-Stoke City 1-0Voormalig FC Groningen-spits Erik Nevland was de matchwinner op Craven Cottage. In de 29ste minuut was de Noor trefzeker op aangeven van Andrew Johnston.

West Bromwich Albion-Sunderland 3-0 Hekkensluiter West Bromwich Albion heeft drie punten veroverd op mede-degradatiekandidaat Sunderland. Met Gianni Zuiverloon in de basis kwam de ploeg op voorsprong via Jonas Olsson. De verdediger, die bij NEC speelde, kopte binnen na een hoekschop. Chris Brunt tikte in de 58ste minuut de 2-0 binnen op aangeven van de voormalige FC Utrecht-spits Marc-Antoine Fortuné. Kort voor het eindsignaal schoot Juan Carlos Menseguez de 3-0 einduitslag op het bord.